Jaké koupit povlečení?

Postel je místem, kde strávíme víc než polovinu života. Věděli jste to? Navíc je spánek pro naše tělo nepostradatelný. Bez dostatečného a kvalitního odpočinku nemůže naše tělo fungovat. Kvalitu spánku ovlivňuje kromě postele a matrace také ložního povlečení.

 

Nemůžete se rozhodnout, jaké povlečení si vybrat? Zamyslete se nad tím, co od něj očekáváte. Z jakého materiálu by mělo být, jaké rozměry potřebujete. Slaďte ho s interiérem.

 

Materiál je základ
Volte takový materiál, ve kterém se vám bude dobře a pohodlně odpočívat. Povlečení by mělo být příjemné na dotek, hodně prodyšné a mělo by dobře odvádět vlhkost.

 

Bavlněné povlečení
Klasika, která se stále drží na předních příčkách oblíbenosti. Bavlněné povlečení je měkké, prodyšné, dobře saje pot.

Krepové povlečení
Strojově tvarovaná bavlna, u které se v pravidelných pruzích střídá jemný a nařasený materiál. To bohužel každému nevyhovuje. Většinou si na tuto úpravu ale brzy zvyknete. Nemačká se, odpadá tedy nutnost žehlení.

Mikrovlákno
Jemná tkanina ze 100 % polyesteru, která svou hebkostí připomíná hedvábí. Povlečení z mikrovlákna je antialergenní, proto v něm klidně mohou spát i alergici a astmatici.

 

Flanelové povlečení
Počesaná bavlna s oboustranným vlasem vás spolehlivě zahřeje i během chladných nocí. Povlečení krásně hřeje, je příjemné na dotek. Dobře saje pot a izoluje teplo.

 

Saténové povlečení
Krásně se leskne, je potěchou pro oči. V létě příjemně chladí, na údržbu je nenáročné.